Gezonde kerst amuse: Gamba’s met groene salsa 

Bereidingstijd: 10 minuten 

Voor 8 personen

 

Ingrediënten: 

  • 8 grote rauwe gamba’s
    ontdaan van kop en darmen maar met het staartstukje er nog aan 
  • 1 stukje verse gember van ca. 2 cm 
  • 1 teentje knoflook 
  • 1 tl sojasaus less salt (Kikkoman) 
  • ¼ bosje koriander 
  • ¼ bosje platte peterselie 
  • 1 el olijfolie 
  • Zout 
  • Olijfolie

Extra benodigdheden: 

  • Staafmixer of keukenmachine, grillpan 

Bereidingswijze: 

  1. Maak de gember en de knoflook schoon en doe ze samen met de kruiden, de sojasaus en de olijfolie in de keukenmachine. Pureer het geheel tot een gladde saus.  
  2. Als de saus te dik blijft, voeg dan eventueel een klein beetje water toe.  
  3. Vet een grillpan in met wat olijfolie en laat de pan goed heet worden. Grill de garnalen in ongeveer 5 minuten rondom gaar.  
  4. Bestrooi met een mespuntje (zee)zout. Serveer direct met een theelepeltje van de groene salsa erop.